header.titleheader.subtitle
header.title
header.title
header.subtitle

Petiții și audiență


AUDIENȚA CETĂȚENILOR

Primirea în audienţă la Serviciul Vamal se efectuează în conformitate cu Hotărîrea Guvernului Republicii Moldova, nr. 463 din 02 octombrie 2019 „cu privire la organizarea audienţei”, după cum urmează:

Igor TALMAZAN

 a treia zi de vineri a fiecărei luni 
 

Director al Serviciului Vamal

Anticamera tel: +373 022 574 201   

 

Lidia ABABII

 a treia zi de vineri a fiecărei luni 
 

Director adjunct al Serviciului Vamal 

Anticamera tel: +373 022 574 201   

 

Nicolae VUTCARIOV

 a treia zi de vineri a fiecărei luni 
 

Director adjunct al Serviciului Vamal

Anticamera tel: +373 022 574 201   

 

Înscrierea solicitanţilor pentru audienţă se efectuează în temeiul demersului expediat în formă scrisă la adresa de e-mail: vama@customs.gov.md.

Adresa:  Republica Moldova, MD-2065
               mun. Chişinău, str. N.Starostenco 30 

 

Primirea cetăţenilor la audienţă de către şefii birourilor vamale

Şefii birourilor vamale şi/sau adjuncţii de regulă primesc în audienţă cetăţenii în ziua adresării lor.


Audienţa la şeful biroului vamal se stabileşte în fiecare zi de luni a săptămânii.


Primirea în zilele de odihnă şi de sărbători, se efectuează de către funcționarii vamali de serviciu desemnaţi în acest scop.


Înscrierea solicitanţilor pentru audienţă se efectuează în temeiul demersului în scris sau prin telefon:

Biroul Vamal Nord

Adresa:  Republica Moldova, MD-3100
               or. Bălţi str. Cicicalo 1
               tel. (231)3-02-55

Biroul Vamal Centru
Adresa:  Republica Moldova MD-2043
               mun. Chişinău, bd. Dacia 49/6
               tel. +37322 53-53-65

Biroul Vamal Sud
Adresa:  Republica Moldova MD-3900
               or. Cahul, şos. Prieteniei 1
               tel. (299)2-89-42

 

INFORMAȚIE PRIVIND DEPUNEREA PETIȚIILOR

În cazul în care doriți să depuneți o petiție în adresa Serviciului Vamal, o puteți face prin intermediul ÎS „Poșta Moldovei” la adresa: MD 2065, mun. Chișinău, str. Nicolae Starostenco, 30, precum şi prin intermediul poștei electronice: vama@customs.gov.md. Totodată, aveți posibilitatea să depuneți petiția scrisă în cutia poștală, care se află la intrare în clădirea administrativă a Serviciului Vamal (mun. Chișinău, str. Nicolae Starostenco, 30).

În conformitate cu prevederile Codului administrativ aprobat prin Legea nr.116 din 19 iulie 2018, petițiile anonime sau cele depuse fără indicarea adresei poștale sau electronice a petiționarului nu se examinează. Petițiile trebuie să fie semnate de autor, indicându-se numele, prenumele și domiciliul. Petițiile în forma electronică vor fi semnate electronic și vor conține informații privind numele, prenumele, domiciliul și adresa electronică a petiționarului. Petițiile, care nu întrunesc aceste condiții, nu se examinează. 

Procedura de primire și examinare a mesajelor expediate în format electronic în adresa Serviciului Vamal:

  1. Mesajele în format electronic vor fi examinate în cazul unei descrieri concrete a întrebării sau propunerii din domeniile de activitate ale Serviciului Vamal.
  2. Petițiile în formă electronică vor conține în mod obligatoriu informații privind numele, prenumele, domiciliul și adresa electronică a petiționarului și vor fi semnate cu semnătura electronică. 
  3. La prezentarea și examinarea mesajelor electronice este garantată confidențialitatea datelor cu caracter personal și a informației furnizate.
  4. Petițiile se examinează în termen de 30 de zile. 
  5. Dacă petiția nu corespunde cerințelor prevăzute la art. 72 alin.(3) sau art.75 alin.(1)lit.c)–e) din Codul administrativ, solicitantului i se indică asupra neajunsurilor şi i se acordă un termen rezonabil pentru înlăturarea lor. În cazul în care petiţionarul nu înlătură neajunsurile în termenul acordat, petiţia nu se examinează.
  6. Petiţiile adresate a doua oară, care nu conţin argumente ori informaţii noi, nu se reexaminează, fapt despre care este informat în scris sau în formă electronică petiţionarul.
  7. În urma examinării mesajului Dvs. electronic, veţi primi răspuns în format electronic pe adresa de e-mail indicată în mesaj.